Jeesus sanoo: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkääkä estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta." (Mark. 10:14)

Seurakunnan lapsi- ja perhetyö noudattaa juuri tätä Jeesuksen antamaa esimerkkiä ja kutsuu lapsia sekä lapsiperheitä hyvän äärelle. Meidän seurakunnassamme tuetaan vanhempia ja perheitä heidän kasvatustyössään tarjoamalla erilaisia kerhoja, perhekirkkoja sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia. Nuorimpia seurakuntalaisia muistetaan syntymäpäiväkortein.

Yhteistyötä kunnan päivähoidon kanssa ollaan vahvistamassa ja lisäämässä.

Vaikuta lasten ja perheiden palveluihin -kysely

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut on järjestetty sirpalemaisesti ja yhteistyön tekemisessä on kehittämisen varaa. Eri paikkakunnilla asuvat lapset ja perheet ovat eriarvoisessa asemassa toisiinsa nähden, koska palvelutarjonta ja palveluiden tuottamisen tapa poikkeavat toisistaan eri paikkakunnilla. Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma on yksin hallituksen kärkihankkeista, jonka tavoitteena on nykyistä lapsi- ja perhelähtöisemmät, oikea-aikaisemmat, tasalaatuisemmat, vaikuttavammat ja paremmin yhteen sovitetut palvelut.

Vastaa kyselyyn, johon pääset alla olevasta linkistä ja kerro oma mielipiteesi sekä ehdotuksesi lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittämiseksi.

Pääset kyselyyn tästä linkistä.

Lammasaskartelu

.

Olen päiväkerhossa lastenohjaajana. Toimin ohjaajana 3-5 vuotiaiden kerhoissa. Lisäksi ohjaan avointa päiväkerhoa, joka kokoontuu pappilan päiväkerhotilassa. Päiväkerhoissa on paljon leikkiä, lauluja, yhteinen hartaushetki ja monesti ulkoilemme. Avoimessa päiväkerhossa kokoonnumme yhdessä lasten, vanhempien, perhepäivähoitajien, mummujen ja vaarien kanssa. Siellä on kiva kohdata toisia vanhempia, lapsia ja vaihtaa kuulumisia. Avoimessa päiväkerhossa on myös mehu- ja kahvitarjoilu. Minut tavoittaa puhelimella numerosta 040 8048 817 sekä sähköpostilla maarit.huuskonen@evl.fi. Olet lämpimästi tervetullut näihin tilaisuuksiin! Nähdään kerhoissa!

Olen Pappilassa ma, ke ja to. Minut tavoittaa myös puhelimella, sähköpostilla ja Facebookissa.

Työskentelen ”päiväkerhotätinä” 3-5 –vuotiaille lapsille sekä yhteyshenkilönä varhaiskasvatuksen eri toimijoille. Käyn pitämässä alkuhartauksia kunnan perhepäivähoitajien muskarissa ja järjestän kirkkoseikkailuja päiväkoti-ikäisille. Perhepäivähoitajat voivat tilata minut pitämään hartaushetkiä kotiinsa. Olen mukana myös perhemessuissa, kirkkovarteissa sekä erilaisissa lapsille ja perheille suunnatuissa tapahtumissa.