Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän. Rippikoulu käydään tavallisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää 15 vuotta.

Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista, mutta joka vuosi yli 90% ikäluokasta käy rippikoulun. Punkalaitumen seurakunnan rippikoulu alkaa tänä syksynä IKI-messulla ja infotilaisuudella kirkossa 5.9. Rippikouluikäisille seurakuntamme jäsenille lähetetään henkilökohtainen kutsu rippikouluun.

Punkalaitumen seurakunta järjestää vuosittain yhden leiririppikoulun  sekä maksuttoman talviriparin, johon ei sisälly yöpymistä. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu kotisivujemme kautta, linkin löydät alempaa. Myös muualla rippikoulunsa käyvien nuorten toivotaan ilmoittautuvan linkin kautta, sillä seurakuntaan tutustumisjakso suoritetaan yleensä kotiseurakunnassa. Näin pystymme heti opastamaan, miten se toteutuu Punkalaitumen seurakunnassa.

Rippikoulun tavoitteena on vahvistaa nuoren uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan sekä auttaa häntä löytämään yhteys seurakuntaan. Tämä yhteinen matka, jonka aloitamme kestää noin vuoden ja se rakentuu yhteisestä aloituksesta, intensiivijaksosta (leiriripari tai talviripari) sekä seurakuntajaksosta. Suuri Ihme -rippikoulusuunnitelma 2017 mukaan rippikoulumme tuntimäärä on vähintään 80 tuntia.

Lönnebon rukoushelmet

Yhteinen aloitus

​​​​​IKI-messu Punkalaitumen kirkossa klo 16 ja sen jälkeen rippikoulun aloitusinfo

• ​​​​​​​Aloitusinfossa käydään läpi rippikoulun käytännön asiat
  • Saat Raamatun, virsikirjan sekä rippikouluvihon, johon keräät merkinät suorittamistasi tutustumiskäynneistä ja opetuskokonaisuuksista
  • myös huoltaja osallistuu tähän

Huoltajille tarkoitettu yhteinen tilaisuus la 20.11.2021. ​​​​​​​Tilaisuus on yleisölle avoin kasvatustapahtuma, johon olemme saaneet ulkopuolisen vierailijan puhumaan nuorten maailmasta ja nuorten kanssa elämisestä. Tarkempi paikka ja kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.

Valkoiset ristirannekkeet käsissä.

Seurakuntajakso

Seurakuntajakso pitää sisällään erilaisia tutustumiskäyntejä seurakunnan tilaisuuksiin sekä muutaman opetuskokonaisuuden. Muualla rippikoulun käyville pakollisia ovat vain tutustuminkäynnit.

Tutustumiskäynnit:

• Rippikoulukaruselli lauantaina 18.9.
  • 1. adventin jumalanpalvelus (kirkkovuosi alkaa)
  • Kauneimmat joululaulut
  • Joulunajan jumalanpalvelus (jouluaatto, joulupäivä tai tapaninpäivä)
  • Seurakunnan järjestämä konsertti
  • 2 itse valitsemaasi seurakunnan tilaisuutta (esim. lähipiirissäsi tapahtuvat ristiäiset, häät, hautajaiset, tai srk:n järjestämä tilaisuus, kuten  kinkerit, Isosilta)
  • 2 jumalanpalvelusta, jotka  voit itse valita

Tutustumiskäyntejä voi käydä myös muualla osallistumalla esim. jonkun toisen paikkakunnan ev.lut. seurakunnan jumalanpalveluksiin.

Seurakuntajakson opetuskokonaisuudet:

• Nuortenilta I ja II. Nuortenillat sisältävät opetusta ja yhteistä toimintaa. Nuortenillat järjestetään keväällä 2022.
  • Kirkkoon tutustuminen ja urkutunti
    • koskee leiririparia
  • Rippikouluryhmän tapaaminen kevätkaudella 2022
    • Kummallakin rippikouluryhmällä omansa
    • Ohjelma kummassakin
      • Aloitus Pappilassa klo 14
      • Suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä IKI-messu
      • Sisältää pienen tauon, omat eväät mukaan
  • Teemapäivät kevätkaudella 2022
    • Kummallakin rippikouluryhmällä omansa

.

Rippikouluryhmät

Leiriripari

• Intensiivijakso (leiri)  Säkylässä, Pihlavan leirikeskuksessa 17.-23.10.2021
  • Konfirmaatio Punkalaitumen kirkossa 18.4.2022 klo 11
  • hinta: 220€

Talviripari

• Intensiivijakso  Pappilassa 26.2.-2.3.2022
  • Konfirmaatio Punkalaitumen kirkossa 26.5.2022 klo 11
  • Maksuton.
  • Intensiivijakson päivät ovan noin koulupäivän mittaisia
  • Muistiinpanovälineet, Raamattu ja virsikirja mukaan
  • Sisältää ruokatauon, omat eväät mukaan. Pappilassa on jääkaappi ja mikro.

Ilmoittautuminen rippikouluun

OPPILASTIETOLOMAKE  (huoltaja täyttää!)

Kasvatustyöntekijä

Vanhempainehtoot

Rippikoulusuunnitelma 2017 kannustaa ottamaan vanhempia, huoltajia ja perheitä mukaan rippikouluun, sillä vuoden mittainen matka vaikuttaa muidenkin kuin rippikoululaisten elämään. Haluamme tarjota rippikoululaisten vanhemmille ja huoltajille tukea kasvatustehtävässään ja tarjota 2 vanhempainehtoota eri aiheilla tutustumisjakson aikana. Suositus on, että jokaisen rippikoululaisen huoltajista toinen tai molemmat pääsisivät osallistumaan jompaan kumpaan illoista.