Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän. Rippikoulu käydään tavallisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää 15 vuotta.

Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista, mutta joka vuosi yli 90% ikäluokasta käy rippikoulun. Rippikouluikäisille seurakuntamme jäsenille lähetetään henkilökohtainen kutsu rippikouluun. Siitä selviää myös tarkemmat tiedot rippikoulun aloittamispäivästä.

Punkalaitumen seurakunta järjestää vuosittain yhden leiririppikoulun  sekä maksuttoman talviriparin, johon ei sisälly yöpymistä. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu kotisivujemme kautta, linkin löydät alempaa. Ilmoittautuminen alkaa 19.9. ja päättyy 27.9.klo 20. Myös muualla rippikoulunsa käyvien nuorten toivotaan ilmoittautuvan linkin kautta, sillä seurakuntaan tutustumisjakso suoritetaan yleensä kotiseurakunnassa. Näin pystymme heti opastamaan, miten se toteutuu Punkalaitumen seurakunnassa.

Rippikoulun tavoitteena on vahvistaa nuoren uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan sekä auttaa häntä löytämään yhteys seurakuntaan. Tämä yhteinen matka, jonka aloitamme kestää noin vuoden ja se rakentuu yhteisestä aloituksesta, intensiivijaksosta (leiriripari tai talviripari) sekä seurakuntajaksosta. Suuri Ihme -rippikoulusuunnitelma 2017 mukaan rippikoulumme tuntimäärä on vähintään 80 tuntia.

Lönnebon rukoushelmet

Yhteinen aloitus

​​​​​Messu Punkalaitumen kirkossa  ja sen jälkeen rippikoulun aloitusinfo 25.9. klo 10

• Aloitusinfossa käydään läpi rippikoulun käytännön asiat
  • Saat Raamatun sekä rippikouluvihon, johon keräät merkinät suorittamistasi tutustumiskäynneistä ja opetuskokonaisuuksista
  • myös huoltaja osallistuu tähän

Valkoiset ristirannekkeet käsissä.

Seurakuntajakso

Seurakuntajakso pitää sisällään erilaisia tutustumiskäyntejä seurakunnan tilaisuuksiin sekä muutaman opetuskokonaisuuden. Muualla rippikoulun käyville pakollisia ovat vain tutustuminkäynnit.

Tutustumiskäynnit:

• Rippikoulukaruselli
  • 1. adventin jumalanpalvelus (kirkkovuosi alkaa)
  • Kauneimmat joululaulut
  • Joulunajan jumalanpalvelus (jouluaatto, joulupäivä tai tapaninpäivä)
  • Seurakunnan järjestämä konsertti
  • 2 itse valitsemaasi seurakunnan tilaisuutta (esim. lähipiirissäsi tapahtuvat ristiäiset, häät, hautajaiset, tai srk:n järjestämä tilaisuus, kuten  kinkerit, Isosilta)
  • 2 jumalanpalvelusta, jotka  voit itse valita

Tutustumiskäyntejä voi käydä myös muualla osallistumalla esim. jonkun toisen paikkakunnan ev.lut. seurakunnan jumalanpalveluksiin.

Seurakuntajakson opetuskokonaisuudet:

• Nuortenilta I ja II. Nuortenillat sisältävät opetusta ja yhteistä toimintaa.
  • Rippikouluryhmän tapaaminen
    • Kummallakin rippikouluryhmällä oma
    • Ohjelma kummassakin
      • Aloitus Pappilassa klo 14
      • Suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä messu, joka alkaa klo 18 kirkossa
      • Sisältää pienen tauon, omat eväät mukaan
  • Teemapäivä srk-talolla

.

Rippikouluryhmät

Leiriripari

• Intensiivijakso (leiri)  Laitilassa Lehtoniemen leirikeskuksessa syyslomaviikolla
  • Konfirmaatio Punkalaitumen kirkossa
  • hinta:

Talviripari

• Intensiivijakso  Pappilassa hiihtolomaviikolla
  • Konfirmaatio Punkalaitumen kirkossa
  • Maksuton.
  • Intensiivijakson päivät ovan noin koulupäivän mittaisia
  • Muistiinpanovälineet, Raamattu ja virsikirja mukaan
  • Sisältää ruokatauon, omat eväät mukaan. Pappilassa on jääkaappi ja mikro.

Ilmoittautuminen rippikouluun

OPPILASTIETOLOMAKE  (huoltaja täyttää!)

Kasvatustyöntekijä

Vanhempainehtoot

Rippikoulusuunnitelma 2017 kannustaa ottamaan vanhempia, huoltajia ja perheitä mukaan rippikouluun, sillä vuoden mittainen matka vaikuttaa muidenkin kuin rippikoululaisten elämään.