Kuulumisia Punkalaitumen seurakunnasta ja vähän muualtakin

Uutiset ovat hyvä mahdollisuus seurakunnan työntekijöille kertoa enemmän tärkeistä ja kiinnostavista aiheista. Teksteissä tartutaan niin tuleviin tapahtumiin kuin Suomessa tai maailmalla puhututtaviin aiheisiin. Mikäli mielessäsi on aihe, josta haluaisit lukea enemmän, vinkkaa siitä osoitteeseen sari.makinen@evl.fi.

Uutislistaukseen

Punkalaitumen kirkko

Punkalaitumen seurakunta täyttää 380 vuotta

22.2.2019 17.00

Punkalaitumen seurakunta täyttää kuluvana vuonna 380 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kirkossa alkaa 6.6. SUVISOI -sarja, joka sisältää sekä paikallisten taitajien että huippumuusikoiden pitämiä konsertteja. 

Kesäisen sarjan aloittaa 6. kesäkuuta kello 12 oleva Urkuvartti, joka kutsuu kaikkia poikkeamaan kirkkoon kuuntelemaan urkumusiikkia kesäpäivän ratoksi. Urkuvartteja järjestetään kesäkuun jokaisena torstaina ja niitä toteuttamassa on myös paikallisia solisteja.  Kestoltaan Urkuvartit ovat noin puolen tunnin mittaisia.

Helluntaina 9.6. klo 18 kirkossa on Kesäyö kirkkomaalla -konsertti, jossa esiintyvät sopraano Anu Hälvä ja pianisti Robert Roozeman. Juhlavuoden kunniaksi konsertti on ilmainen, mutta halutessaan voi osallistua vapaaehtoiseen kolehtiin. Kolehdin tuotto käytetään SUVISOI -sarjan nuorten solistien tukemiseen. 

Heinäkuussa vieraaksi saapuu urkuri Hannu Ilola. Torstaina 25.7. kello 12 kirkossa on siis Urkukonsertti, johon on myös vapaa pääsy. Vapaaehtoinen kolehti menee oman seurakunnan musiikkityön hyväksi. 

SUVISOI -sarjan päättää 30.8.  venetsialaisviikonlopun Kuutamokonsertti, jossa kuullaan sellomusiikkia. Esiintyjinä ovat Seeli Toivio, sello sekä Sari Mäkinen, piano ja urut. Kahvitarjoilu alkaa kirkossa kello 19 ja varsinainen konsertti kello 20. 

Pappilassa juhlavuosi näkyy ja kuuluu kesäkuun 16. päivä järjestettävässä Kesäkarnevaali -tapahtumassa, joka kerää kaikenikäiset touhuamaan kauniisiin maisemiin Pappilan pihamaalle. Karnevaalin päätteeksi vietetään Liikkuvaa messua kello 18. 

Syksyllä iltojen jo hämärtyessä vietämme Pappilassa 29.9. "Enkeleitä toisillemme" -tapahtumaa, jossa on mahdollisuus osallistua hyvän tekemiseen ja viettää yhteistä aikaa puuhastellen. Pienen välipalan jälkeen kävelemme yhdessä kirkolle viettämään Ilon kautta iltaa. 

Kaiken tämän ohella ei tule unohtaa 380 -vuotisjuhlamessua, jota vietetään tietysti sunnuntaina 28.7. kello 10 Punkalaitumen kirkossa. Tästä suuresta juhlamessusta kerrotaan lisää lähempänä ajankohtaa.