Kuulumisia Punkalaitumen seurakunnasta ja vähän muualtakin

Uutiset ovat hyvä mahdollisuus seurakunnan työntekijöille kertoa enemmän tärkeistä ja kiinnostavista aiheista. Teksteissä tartutaan niin tuleviin tapahtumiin kuin Suomessa tai maailmalla puhututtaviin aiheisiin. Mikäli mielessäsi on aihe, josta haluaisit lukea enemmän, vinkkaa siitä tiedotusvastaavana toimivalle Sannalle osoitteeseen sanna.lahdeniemi@evl.fi.

Mitä tiedät työtoveristasi, Juha ja Manu?

24.3.2017 09.11

Juha ja Manu liikunnan parissa.

Pitkäaikaisimman työntekijän roolista käsin seurakuntamestari Juha Härmän on melko helppoa mainita useakin talouspäällikön työtehtävä. "Onhan Manu tärkeä työtoveri, sillä juuri hänen kanssaan olen lähes päivittäin tekemisissä ainakin puhelimitse", Juha toteaa. "Manu on se henkilö, jolle usein seurakuntalainen soittaa tai kohtaa virastossa ensimmäisenä. Asia voi olla mitä tahansa ja sitä Manu sitten selvittelee parhaan kykynsä mukaan." Talouspäällikön toimenkuva onkin pienessä seurakunnassa varsin laaja ja monipuolinen sisältäen niin taloushallinnon ja kiinteistöpuolen asioita kuin myös esimiestehtäviä, kanslistin töitä ja "yleismiesjantusen" hommia. "Manu harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja taittuupa työmatka Huittisista polkupyörälläkin. Varma kesän merkki on, kun Manu tulee töihin skootterilla", Juha kertoo työtoveristaan.

Juhan ja talouspäällikkö Manu Löytyn työtehtävät limittyvät toisiinsa monessa kohtaa. "Juha välittää minulle tietoja hautauksista, tilojen vuokrauksesta ja hautojen hoidoista, joista minä lähetän sitten laskut asiakkaille", Manu kuvailee yhteistyökuvioita. Seurakuntamestarin töihin kuuluu talvella hiekoitusta ja lumitöitä, kesällä puolestaan suurten nurmikenttien leikkausta. Ulkosalla huolehdittavana on hautausmaa-alueet sekä seurakunnan rakennusten piha-alueet, sisätiloissa rakennusten lämmittämiseen, ilmastointiin ynnä muuhun liittyvät tehtävät kuuluvat niin ikään seurakuntamestarin työtehtäviin. "Yhtenä isona kokonaisuutena on hautausten järjestäminen ja hautaustietojen ylläpito. Keväällä työllistävät noin 500 hoitahaudan merkitseminen ja hoidon organisoiminen", Manu kertoo seurakuntamestarin urakoista.

Suntion tehtävissä Juha vastaa jumalanpalvelusten ja muiden toimitusten käytännön asioiden sujuvuudesta. Toisinaan kirkossa on nähty uusi kasvo, Heli Kytövuori, joka toimii Juhan sijaisena hänen vapaapäiviensä aikana. Heli on puutarhuri-floristi, joka asuu Illossa, Sastamalan puolella, puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa. Useimmille Heli saattaa olla tuttu kukkakaupalta. Suntion tärkeimmäksi ominaisuudeksi Heli mainitsee vuorovaikutustaidot eri ihmisten ja tilanteiden mukaan. "Haastavinta on työnkuvan monipuolisuus ja tarve reagoida muuttuviin tilanteisiin ripeästi ja hallitusti", Heli kuvailee työn haasteita.

Poikkea tänään klo 14-16 välillä Lounaskahvila Mokomassa moikkaamassa Juhaa ja Manua. Samalla voit kysyä, miksi seurakuntamestarimme varaa aina toukokuun viimeisen viikonvaihteen vapaaksi...