Kuulumisia Punkalaitumen seurakunnasta ja vähän muualtakin

Uutiset ovat hyvä mahdollisuus seurakunnan työntekijöille kertoa enemmän tärkeistä ja kiinnostavista aiheista. Teksteissä tartutaan niin tuleviin tapahtumiin kuin Suomessa tai maailmalla puhututtaviin aiheisiin. Mikäli mielessäsi on aihe, josta haluaisit lukea enemmän, vinkkaa siitä tiedotusvastaavana toimivalle Sannalle osoitteeseen sanna.lahdeniemi@evl.fi.

Kesäliikuntapäivä keräsi väkeä Vehkajärvelle

12.6.2017 08.50

Kuvakollaasi tapahtumasta.

Sunnuntaina 11. kesäkuuta Särkän tanssilavalla, Kivirannan uimarannalla sekä seurakunnan Leirimajalla järjestettiin Vehkajärven Hulabaloo -niminen kesäliikuntapäivä. Alun perin seurakunnan piti järjestää Armoa2017- merkkivuoden kunniaksi Leirimajan Hulabaloo -tapahtuma, mutta kun asia eräässä palaverissa tuli puheeksi lähti pallo pyörimään ja päivä laajeni isommaksi ja isommaksi. Hyvä niin, sillä sen lisäksi, että ihmisille oli tarjolla kaikenlaista kesän aktiviteettia, päivä toi yhteen hyvinkin erilaisia toimijoita ja loi uusia yhteistyöverkostoja.

Tapahtuman aloituspiste niin sanotusti oli Särkässä, jonne osallistujia pyydettiin jättämään autonsa Kivirannan ja Leirimajan ahtaiden teiden sekä vähäisten parkkipaikkojen vuoksi. Heti kello 13 tapahtuma alkoi Särkässä lavatanssitunnilla, jonka mahdollisti Kaikki Liikkuu -hanke. Hankkeen puolesta Kivirannassa oli myös 12 suplautaa sekä ohjaaja, joka opetti osallistujille tämän trendiharrastuksen saloja. Ahkeraan laudat liikkuivatkin järvellä.

Vehkajärven suojeluyhdistys tarjosi ilmaisen lauttakuljetuksen Särkästä Kivirantaan ja lauttaliikenne saikin kulkea nonstoppina koko tapahtuman ajan. Mikä upea tapa nähdä vilkaisu järven suunnalta kauniita maisemia! Kivirannassa 4H-yrittäjien pyörittämä sauna oli lämmin ja Kesäkioski Maukas myi karkkia, limsaa ynnä muuta.

Pienen kävelymatkan päässä melkein naapurissa, seurakunnan Leirimajalla, hulabaloota vasta olikin! Yläpihan pelikenttä oli täynnä pomppua ja punaisia kasvoja, kun lapset (ja pari aikuistakin) hyppeli valtavassa pomppulinnassa ja täytetyistä sisärenkaista kasatussa suuressa Mustassameressä. Vilvoittelua tarjosi parisenkymmentä kajakkia, joita pääsi kokeilemaan pienetkin lapset isoista aikuisista puhumattakaan. Rohkeimmat pulahtivat veteen ja pomppivat renkaista kasatulla lautalla. Siinä sitä oli väriä, kun pelastusliivit välkkyivät melojilla, lautailijoilla ja lauttamatkustajilla.

Lähetyksen Kahvila myi pitsaa ja makkaraa kahvin lisäksi, joten nuotiopaikalla oli tasainen virta makkaranpaistajia. Energiaa saattoi tasata Huittisten seudun ympäristöyhdistyksen järjestämällä Luontopolulla, jonne pääse lähtemään oppaan johdolla.

Riemuisa ja energinen päivä tuntui toimivalta ja jatkoa on jo väläytelty...