Kuulumisia Punkalaitumen seurakunnasta ja vähän muualtakin

Uutiset ovat hyvä mahdollisuus seurakunnan työntekijöille kertoa enemmän tärkeistä ja kiinnostavista aiheista. Teksteissä tartutaan niin tuleviin tapahtumiin kuin Suomessa tai maailmalla puhututtaviin aiheisiin. Mikäli mielessäsi on aihe, josta haluaisit lukea enemmän, vinkkaa siitä tiedotusvastaavana toimivalle Sannalle osoitteeseen sanna.lahdeniemi@evl.fi.

Kirkon palvelut verkossa lisääntyvät

14.3.2018 09.58

Hääpari käsikkäin.

Avioliittoon aikovien on yhdessä pyydettävä avioliiton esteiden tutkintaa vähintään viikkoa ennen vihkipäivää. Aiemmin pyynnön on voinut tehdä käymällä kirkkoherranvirastossa tai lähettämällä kirjallisesti postitse (vaatii kahden todistajan allekirjoitukset). Nyt verkossa on avautunut sähköinen asiointipalvelu myös esteiden tutkintaa varten. Palvelu on avoinna joka päivä vuorokauden ympäri. 

 

Miksi avioliiton esteet tutkitaan?

Tutkinnan tarkoituksena on varmistaa, ettei avioliitolle ole lainmukaisia esteitä esimerkiksi voimassa oleva avioliitto, toisen avioitujan alaikäisyys tai parin läheinen sukulaisuus. 

Mitkä ovat palvelun käyttöehdot? 

Palvelun käyttäminen vaatii pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Käyttäjän tulee olla 18 vuotta täyttänyt, jolla on kotikunta Suomessa. Toisen kihlakumppanin pitää olla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen eikä käyttäjällä saa olla turvakieltoa.

 

Avioliiton esteiden tutkinnan voi siis nykyään hoitaa niin käymällä kirkkoherranvirastossa, postitse kuin sähköisen asiointipalvelun kautta. Tulevana kesänä järjestetään Hääyö -tapahtuma Punkalaitumella, joten palvelu kannattanee pitää mielessä ;) 

« Uutislistaukseen