Aloitusjakson tutustumiskäynnit ja opetuspäivät

Tutustumiskäynneistä ja joistakin opetuspäivistä otetaan jokaisen käynnin jälkeen merkintä Rippikouluvihkoon tapahtumassa mukana olleelta työntekijältä esim. suntiolta. Vihkoon kerätyt merkinnät tarkastetaan rippikoulun lopulla - muista merkitä oma nimi vihkoon! Kannattaa ottaa vihosta aina silloin tällöin kuvia, jos vihko katoaa tai tuhoutuu vahingossa. Yhtä yhtenäistä listaa suorituksista on mahdoton pitää, joten pahimmassa tapauksessa käynnit ja ulkoläksyt joutuu uusimaan.

Luminen maisema kotikirkostamme.

Tutustumiskäynnit:

• 1. adventin jumalanpalvelus 2.12.
  • Kauneimmat joululaulut 16.12. kirkossa (toteutetaan myös mm. nuorisoseurantaloilla, kodilla ja loppiaisena eli voit valita mieleisesi)
  • Joulunajan jumalanpalvelus (aatto, joulupäivä tai tapaninpäivä)
  • 1 kinkerit
  • 1 konsertti (seurakunnan)
  • 1 vapaasti valitsemasi seurakunnan tilaisuus

Voi olla esimerkiksi raamattupiiri, diakoniapiiri, lähetyspiiri, partio, tai kirkkokonsertti tai kirkollinen toimitus kaste, avioliittoon vihkiminen tai hautaan siunaaminen.

• 2 vapaavalintaista jumalanpalveluskäyntiä (sanajumalanpalvelus tai messu)

Muut opetuskokonaisuudet:

• Vanhempainehtoo I 12.10.2018 Pappilassa klo 18. Aiheena Mitä rippikoulu on? Myös nuoret osallistuvat tähän iltaan, sisältää yhteisiä työskentelyjä.
  • Messuopetus 27.1.2019 klo 17 + Iltakirkko klo 18 (myös vanhemmille)
    • opetusta jumalanpalveluksen kaavasta sekä musiikista, ehtoollisopetusta
  • Oma palvelupyhä sekä kirkkoon tutustuminen kevään aikana
    • Kokemuksen kautta messuun ja kotikirkkoon tutustuminen sekä yhteisöllisyyden/seurakuntalaisvastuun avaaminen
  • Yhteisvastuun teemapäivä 3.2.2019
    • Yhteisvastuu-keräyksen aloitusjumalanpalvelukseen osallistuminen sekä sen jälkeen Lähetys- ja diakoniatyön oppimispäivä, jossa valitaan mm. oma vapaaehtoistehtävä keväälle
  • Rippikoulukaruselli eli seurakunnan tiloihin/työntekijöihin sekä työmuotoihin tutustumisen päivä 9.3.2019
  • Pääsiäisen teemapäivä 20.4.2019
    • Jeesuksen elämä ja opetus oppimispäivä
  • 2 Nuorteniltaa (helmi-maaliskuussa)
    • 2 oppituntia rippikoulumateriaalin aiheista
  • Rippikouluryhmän yhteinen jumis 30.5.2019
    • valmistautumista konfirmaatioon

Paikallislehden seurakuntatiedoista, Facebookista sekä kotisivuiltamme löydät parhaiten tulevat tapahtumat tutustumiskäyntejä silmällä pitäen ja opetuskokonaisuuksista löytyy lisätietoa lähempänä ajankohtaa täältä kotisivuilta (ilmoittelemme myös rippikoulun whatsapp-ryhmässä).

Pääsiäisen teemapäivä 20.4.

Pääsiäislauantai on loistava päivä tutustua Jeesukseen ja hänen elämäänsä. Olemme seuranneet hiljaisen viikon tapahtumia, pitkäperjantai on takana ja edessä on pääsiäisaamun yllätys.

Kello 10-15 kokoonnumme Pappilassa oppitunnin ja elokuvan merkeissä. Ota mukaasi oppituntivarustuksen lisäksi lämpimät sukat (salin lattia on viileä), ruokaisat eväät sekä leffanameja.

Kello 23 alkaa kirkossa Pääsiäisyön messu, joka kuuluu teemapäivään ja on siis pakollinen.

Katso tästä poimintoja tulevista tapahtumistamme.

Tarkan listauksen löydät tapahtumakalenterista.

Nuortenillat

Jokaisen rippikoululaisen on käytävä kaksi nuorteniltaa. Nuortenilta I järjestetään helmikuussa ja Nuortenilta II maaliskuussa. Molempia iltoja järjestetään siis kaksi kertaa, joten voit valita itsellesi sopivamman päivän. Nuortenillat ovat osa rippikoulun opetusta eli tutustumme johonkin rippikoulun aiheeseen ryhmätöiden, askartelun, laulun ja yhteisen tekemisen kautta. Ilta kestää noin 1½ tuntia.

Nuortenilta I

• ke 13.2. klo 18 Pappilassa