Rippikoululaisen kotiväelle

Pienokainen, joka kastettiin noin 15 vuotta sitten, on nyt aloittamassa yhtä tärkeänä pidettyä etappia, rippikoulua. Yli puolen vuoden mittaisen rippikoulujakson tarkoitus on syventää nuoren tietoa siitä uskosta, johon hänet on kastettu sekä tutustuttaa hänet seurakunnan elämään. Rippikoulu ei ole irallinen osa nuoren elämää, vaan se näkyy ja kuuluu tavalla tai toisella koko 8. luokan ajan. Tänä päivänä rippikoulu on myös koko perheen asia, sillä nuoren kotiväkeä kutsutaan mukaan rippikoulun tapahtumiin.

Vanhempainehtoot

Nuoruus on täynnä hämmentäviä ja uusia asioita. Rippikouluikäinen miettii omaa identiteettiään, pohtii tulevaisuuttaan ja valmistautuu peruskoulun päättymiseen. Kotona on saattanut olla ristiriitatilanteita, rajojen kokeilua tai muita itsenäistymisen merkkejä. Kapinoinnin ja kuohunnan puuttuessa voi vanhempi taas jäädä pohtimaan, mitä oman nuoren päässä liikkuu ja miten voisin tukea häntä tässä itsenäistymisen kynnyksellä?

Haluamme olla osaltamme tukemassa teitä vanhempia kasvatustyössä ja siksi järjestämmekin 3 Vanhempainehtoota erilaisin teemoin. Nämä ehtoot ovat osa rippikoululaisen tutustumisjaksoa, joten hän saa Rippikouluvihkoonsa merkinnän, kun vanhempi/vanhemmat ovat osallistuneet Vanhempainehtooseen. Suositus on, että vanhemmat osallistuvat kahteen Vanhempainehtooseen. Mikäli päivät/kellonajat ovat hankalia esim. työn tai välimatkojen vuoksi, merkinnän Rippikouluvihkoon voi hakea osallistumalla Vanhempainvarttiin, johon osallistuvat rippikoululaisen vanhemmat ja rippikoulusta vastaavat työntekijät. Aika Vanhempainvarttiin sovitaan tapauskohtaisesti.

Kiviristi tehty riparilla.
Jumalan kämmenellä?

Ensimmäinen Vanhempainehtoo on pe 12.10.2018 kello 18 Pappilassa (huom. muuttunut paikka!)

Mitä rippikoulu on? Miksi rippikoulua käydään? Mitä se tuo tullessaan - niin rippikoululaiselle kuin koko kotiväelle? Näitä pohditaan ensimmäisessä illassa, johon osallistuvat niin vanhemmat kuin rippikoululaisetkin.

Seuraavat Vanhempainehtoot ilmoitetaan ensimmäisessä illassa ja ne päivittyvät tänne sen jälkeen.

vapaapäivät to-pe

Kasvatustyö/Viestintä

Tavoitat minut parhaiten Whatsappissa tai viestillä.

Vastaan seurakuntamme varhaisnuoriso- (7-14v.), nuoriso- (15-18v.) sekä rippikoulutyöstä ja olen myös partiolippukunta Punkalaitumen Metsänkävijöiden lippukunnanjohtaja. Työhöni kuuluu mm. vierailut kouluilla, kerhojen järjestäminen, isoskoulutus, nuortenillat sekä kesätoiminta.

Varsinaisen työni lisäksi huolehdin seurakuntamme viestinnästä (20% työajasta).

Minut tavoittaa parhaiten viestillä, Whatsappissa tai sähköpostilla. Löydät minut myös Facebookista sekä Instagramista nimellä @pappilansanna.