Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän. Rippikoulu käydään tavallisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää 15 vuotta.

Seurakunnasta lähetetään kaikille kirkkoon kuuluville nuorille kirje, jossa heidät ja heidän huoltajansa kutsutaan rippikoulun infoiltaan. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista. Joka vuosi yli 90% ikäluokasta käy rippikoulun.

Ilmoittautuminen syksyllä 2018 alkavaan rippikouluun tapahtuu 1.-30.9.2018 välisenä aikana tämän linkin kautta. Lomake aktivoituu kello 9.

Tutustumisjakso

Rippikoulu alkaa seurakuntaan tutustumisjaksolla, joka kestää aina lokakuusta toukokuuhun asti. Tuona aikana rippikoululainen osallistuu erilaisiin seurakunnan tilaisuuksiin, joista on annettu lista rippikouluinfon yhteydessä. Pakolliset käynnit löytyy myös jaetusta Riparipassista. Jakson tavoite on, että nuori tutustuu kotiseurakuntansa toimintaan mahdollisimman monipuolisesti.

Lue lisää pakollisista tutustumiskäynneistä täältä.

Intensiivijakso

Intensiivijakso tarkoittaa tiivistä opetusjaksoa, jonka aikana kokoonnutaan ennalta ilmoitetun mukaisesti. Leirikoululaisilla tämä tarkoittaa tänä vuonna kolmea eri leirijaksoa (lokakuussa, tammikuussa sekä huhtikuussa) ja päivärippikoululaisilla hiihtoloman opetusjaksoa Pappilassa.

Leirikoulun intensiivijaksosta löydät lisätietoja täältä.

Päivärippikoulun intensiivijakson aikataulua ja muuta tietoa löytyy täältä.

Jumalan kämmenellä
Ripariryhmät2019

Rippikoulun ulkoläksyt

On hyvää perintöä osata ulkoa uskontunnustus ja joitakin keskeisiä rukouksia. Ulkoläksyt ovat osa sitä kokonaisuutta, jolla rippikoulu varustaa nuoria elämään kristittyinä maailmassa ja liittymään seurakunnan jumalanpalveluselämään.

Rippikoulun ulkoläksyt

Rippikouluun liittyvät tulostettavat lomakkeet ja monisteet

Rippikoulun pelisäännöt ja ohjeet jumalanpalveluksessa käyttäytymiseen.

Oppilastietolomake

Ruokahuollon kysely

Rippikoululaisen vanhemmille

Tietoa vanhempainilloista saat täältä

vapaapäivät to-pe

Kasvatustyö/Viestintä

Tavoitat minut parhaiten Whatsappissa tai viestillä.

Vastaan seurakuntamme varhaisnuoriso- (7-14v.), nuoriso- (15-18v.) sekä rippikoulutyöstä ja olen myös partiolippukunta Punkalaitumen Metsänkävijöiden lippukunnanjohtaja. Työhöni kuuluu mm. vierailut kouluilla, kerhojen järjestäminen, isoskoulutus, nuortenillat sekä kesätoiminta.

Varsinaisen työni lisäksi huolehdin seurakuntamme viestinnästä (20% työajasta).

Minut tavoittaa parhaiten viestillä, Whatsappissa tai sähköpostilla. Löydät minut myös Facebookista sekä Instagramista nimellä @pappilansanna.