Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän. Rippikoulu käydään tavallisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää 15 vuotta.

Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista, mutta joka vuosi yli 90% ikäluokasta käy rippikoulun. Punkalaitumen seurakunnan rippikoulu alkaa infotilaisuudella, joka pidetään yleensä toukokuussa. Info voi olla joko vierailu paikallisella koululla tai esimerkiksi konsertti, johon rippikoululaista kutsutaan.  

Punkalaitumen seurakunta järjestää vuosittain yhden leirin sekä maksuttoman päiväkoulun. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu näiden kotisivujemme kautta, linkin löydät alempaa. Myös muualla rippikoulunsa käyvien nuorten toivotaan ilmoittautuvan linkin kautta, sillä seurakuntaan tutustumisjakso suoritetaan yleensä kotiseurakunnassa. Näin pystymme heti opastamaan, miten se toteutuu Punkalaitumen seurakunnassa. 

Rippikoulun tavoitteena on vahvistaa nuoren uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan sekä auttaa häntä löytämään yhteys seurakuntaan. Tämä yhteinen matka, jonka aloitamme kestää noin vuoden ja se rakentuu aloitusjaksosta, intensiivijaksosta (leiri tai päiväkoulun opetusjakso) sekä seurakuntajaksosta. Suuri Ihme -rippikoulusuunnitelma 2017 mukaan rippikoulumme tuntimäärä on vähintään 80 tuntia. 

Aloitusjakso 

Rippikoulu alkaa seurakuntaan tutustumisjaksolla, joka kestää aina lokakuusta toukokuuhun asti. Tuona aikana rippikoululainen osallistuu erilaisiin seurakunnan tilaisuuksiin, joista on annettu lista rippikouluinfon yhteydessä. 

Tutustumiskäyntien lisäksi kokoonnumme keväällä yhteen myös opiskelemaan erilaisten aiheiden äärelle. Yhteisvastuun teemapäivässä kuulemme kirkon suurimmasta keräyksestä sekä saamme perusteet diakonia- ja lähetystyöstä. Pääsiäisenä puolestaan käymme läpi Jeesuksen elämän vaiheita ja hänen opetuksiaan. Messuopetuksessa perehdymme jumalanpalveluksen kaavaan ja kirkkomusiikkiin sekä saamme ehtoollisopetusta. Muista opetuskokonaisuuksista sekä tutustumiskäynneistä voit lukea lisää täältä.

Intensiivijakso

Intensiivijakso tarkoittaa tiivistä opetusjaksoa, jonka aikana kokoonnutaan ennalta ilmoitetun mukaisesti. Leirikoululaisilla tämä tarkoittaa tänä vuonna kolmea eri leirijaksoa (lokakuussa, tammikuussa sekä huhtikuussa) ja päivärippikoululaisilla hiihtoloman opetusjaksoa Pappilassa. 

Leirikoulun intensiivijaksosta löydät lisätietoja täältä.

Päivärippikoulun intensiivijakson aikataulua ja muuta tietoa löytyy täältä.

Jumalan kämmenellä
Retkimainos riparilaisille.
Tulevia yhteisiä juttuja...

Rippikoulun ulkoläksyt

On hyvää perintöä osata ulkoa uskontunnustus ja joitakin keskeisiä rukouksia. Ulkoläksyt ovat osa sitä kokonaisuutta, jolla rippikoulu varustaa nuoria elämään kristittyinä maailmassa ja liittymään seurakunnan jumalanpalveluselämään. 

Rippikoulun ulkoläksyt 

 

Rippikouluun liittyvät tulostettavat lomakkeet ja monisteet

Rippikoulun pelisäännöt ja ohjeet jumalanpalveluksessa käyttäytymiseen.

Oppilastietolomake

Ruokahuollon kysely

 

Rippikoululaisen vanhemmille

Tietoa vanhempainilloista saat täältä

 

Kirkkoherra
Kostilantie 67
31900 Punkalaidun

vapaapäivät to-pe

Kasvatustyö/Viestintä
Kostilantie 67
31900 Punkalaidun

Tavoitat minut parhaiten Whatsappissa tai viestillä.

Vastaan seurakuntamme varhaisnuoriso- (7-14v.), nuoriso- (15-18v.) sekä rippikoulutyöstä ja olen myös partiolippukunta Punkalaitumen Metsänkävijöiden lippukunnanjohtaja. Työhöni kuuluu mm. vierailut kouluilla, kerhojen järjestäminen, isoskoulutus, nuortenillat sekä kesätoiminta.

Varsinaisen työni lisäksi huolehdin seurakuntamme viestinnästä (20% työajasta).

Minut tavoittaa parhaiten viestillä, Whatsappissa tai sähköpostilla. Löydät minut myös Facebookista sekä Instagramista nimellä @pappilansanna.