Seurakunnan 380-vuotisjuhlamessu sekä hautausmaan esittelykierros

Punkalaitumen kirkko

Seurakunnan juhlamessu. Juhlapäivään liittyy myös hautausmaan esittely sekä kansallispukutuuletus.

Tervetuloa juhlimaan tasavuosia täyttävää kotiseurakuntaa! Messun liturgi on kirkkoherra Irina Kaukinen ja pastori Minna Rahko saarnaa. Kanttori Sari Mäkinen johtaa tähän messuun koottua Juhlakuoroa. Virret 1701, 1886, 1938 ja 1986 virsikirjoista. Messussa vietetään myös Minna Rahkon lähtöjuhlaa. Messun jälkeen Turun Punkalaidunseura laskee seppeleen sukupolvien muistomerkille ja kirkkokahvit tarjotaan kirkonmäellä.

Juhla- ja kirkkovaatetus on muuttunut vuosisatojen ja vuosikymmenten aikana. Kirkkokansaa kannustetaankin halutessaan pukeutumaan tähän juhlaan eri aikakausien tyylien mukaan. Kansallispuku on upea juhlapuku ja niinpä vietetään myös kansallispukujen tuuletuspäivää!

Kirkkokahvien jälkeen n. klo 12 on hautausmaaesittely. Hilkka Vällärin johdolla kierretään hautausmaan muistomerkeillä. Kirkossa on pieni näyttely kirkkomuseon esineistöstä.

Punkalaitumen kirkko

Tervetuloa hiljentymään ja saamaan eväitä arkeen.

Juhlakuoron harjoitukset

Tule mukaan juhlavuoden messun Juhlakuoroon!