Konfirmaatiojuhla

Rippikoulun käyneellä on oikeus konfirmaatiojuhlaan, joka järjestetään Punkalaitumen kirkossa. Konfirmaatio on kasteen ja kastetun vahvistamista. Usein kirkossa järjestettävän messun jälkeen juhlapäivä jatkuu ripille päässeen nuoren kotona tai muussa juhlapaikassa. 

Konfirmaatiojuhla kirkossa

Messu alkaa kulkueella, joka järjestäytyy sään salliessa pääportaiden eteen parijonoon. Huonolla kelillä parijono odottelee urkuparven portaikossa ja siirtyy siitä pääeteiseen sekä pääkäytävän alkupäähän. Tämä kannattaa huomioida, mikäli oma saapuminen jää viimeisille minuuteille.

Virsikirjoja löytyy jokaisen käytävän alkupäästä (ellei väkimäärästä johtuen kirjat lopu kesken). Virsikirjasta löytyy messun kaava, mutta pappi johdattaa kyllä kirkkokansaa ohjeistamalla koko ajan. Muiden työntekijöiden ohella messussa avustavat rippikoulussa toimineet isoset. 

Messun jälkeen konfirmoiduille jaetaan todistukset ja ryhmä tuodaan pääportaille ryhmäkuvien ottoa varten. Tämän jälkeen läheisillä on mahdollisuus tulla onnittelemaan nuorta. Ennen kotiin lähtöä rippilapset käyvät vielä yhdessä sankarihaudoilla jättämässä kukkatervehdyksen ja palauttamassa albat urkuparvelle. 

Ristikulkueessa kannettava risti

Konfirmoitavien siunaaminen 

Konfirmaatiojuhlassa nuoret siunataan alttarilla ja tähän toimitukseen kutsutaan erityisesti nuoren kummeja mukaan. Ennen messun alkua kummit kerääntyvät kirkon etuosaan, jossa pappi ohjeistaa heitä tilaisuuden kulusta sekä näyttää "kaavion" nuorten järjestäytymisestä alttarikaiteen viereen. Jännitys, valkoisten albojen rivi ja juhlakampaukset saattavat nimittäin vaikeuttaa oman kummilapsen löytämistä. Siunaamaan tulevien kannattaa sijoittua kirkon etuosaan ja mielellään penkkien päähän, jotta on helpompaa kulkea alttarille. 

Mikäli nuoren kummit eivät pääse paikalle, voi siunaamaan tulla kuka tahansa nuorelle läheinen ihminen. Rippikoulun isoset ja muut ohjaajat toimivat myös mielellään tässä tehtävässä.

Kirkkoherra
Kostilantie 67
31900 Punkalaidun

vapaapäivät to-pe

Kasvatustyö/Viestintä
Kostilantie 67
31900 Punkalaidun

Tavoitat minut parhaiten Whatsappissa tai viestillä.

Vastaan seurakuntamme varhaisnuoriso- (7-14v.), nuoriso- (15-18v.) sekä rippikoulutyöstä ja olen myös partiolippukunta Punkalaitumen Metsänkävijöiden lippukunnanjohtaja. Työhöni kuuluu mm. vierailut kouluilla, kerhojen järjestäminen, isoskoulutus, nuortenillat sekä kesätoiminta.

Varsinaisen työni lisäksi huolehdin seurakuntamme viestinnästä (20% työajasta).

Minut tavoittaa parhaiten viestillä, Whatsappissa tai sähköpostilla. Löydät minut myös Facebookista sekä Instagramista nimellä @pappilansanna.