Kuulumisia Punkalaitumen seurakunnasta ja vähän muualtakin

Uutiset ovat hyvä mahdollisuus seurakunnan työntekijöille kertoa enemmän tärkeistä ja kiinnostavista aiheista. Teksteissä tartutaan niin tuleviin tapahtumiin kuin Suomessa tai maailmalla puhututtaviin aiheisiin. Mikäli mielessäsi on aihe, josta haluaisit lukea enemmän, vinkkaa siitä tiedotusvastaavana toimivalle Sannalle osoitteeseen sanna.lahdeniemi@evl.fi.

Punkalaitumen seurakunta mukana LapsiArkki -hankkeessa

18.9.2017 12.38

LapsiArkki_RAITA_taustalla_web_S.jpg

Kaksivuotista hanketta rahoittaa Me-säätiö, joka yhdessä kirkon ja seurakuntien kanssa haluaa olla rakentamassa tukea perheiden arkeen. Yhteistyökumppaneina ovat lisäksi Väestöliitto ja Nuori Kirkko ry. Hankkeeseen on lähtenyt mukaan 25 seurakuntaa eri puolilta Suomea ja tarkoituksena on tehdä monenlaisia erilaisia malleja, joista jokainen seurakunta tulevaisuudessa pystyy valitsemaan itsellensä sopivimmat toimintamuodot.

Punkalaitumella LapsiArkki-hanke lähtee käyntiin torstaina 21.9. olevalla PerheArkki-tapahtumalla, johon kerääntyvät useat eri toimijat Punkalaitumelta kertomaan ja näyttämään mitä kaikkea paikkakunnalta löytyykään. Tapahtumassa on myös Lähetyksen PopUp-Kahvila, joka löytyy vanhan ärrän tiloista.

Seuraava tapahtuma on Lasten Lauantai 30.9., jolloin on mahdollisuus tuoda lapsi hoitoon Pappilaan klo 9-11. LapsiArkin kyselyissä yksi tärkeimmäksi apukeinoksi noussut asia on lastenhoitoapu ja tähän haluamme vastata tarjoamalla ohjattua toimintaa vauvaikäisistä ana yhdeksänvuotiaisiin asti. Lastenhoitopalvelu on maksuton. Päivästä ei myöskään tarvitse lähteä kotiin nälkäisenä vaan pientä maksua vastaan perhe voi lopuksi nauttia keittolounaa yhdessä.

Uusia ideoita ja yhteistyökumppaneita LapsiArkki-hankkeen toteuttamiseksi kaivataan koko ajan, joten otathan yhteyttä, jos keksit jotain mitä kaipaisit tai jota voisit tarjota? Onko yritykselläsi esimerkiksi mahdollisuus auttaa kurssimaksuissa tai lahjoittaa kahvihetkiä paikallisissa yrityksissä?

Hanketta ohjaavat Leena Tasanen ja Sanna Lähdeniemi.