Kuulumisia Punkalaitumen seurakunnasta ja vähän muualtakin

Uutiset ovat hyvä mahdollisuus seurakunnan työntekijöille kertoa enemmän tärkeistä ja kiinnostavista aiheista. Teksteissä tartutaan niin tuleviin tapahtumiin kuin Suomessa tai maailmalla puhututtaviin aiheisiin. Mikäli mielessäsi on aihe, josta haluaisit lukea enemmän, vinkkaa siitä tiedotusvastaavana toimivalle Sannalle osoitteeseen sanna.lahdeniemi@evl.fi.

Tiimityötä kasvatuksen parissa

22.3.2017 10.00

Seurakuntamme Kasvatustyössä on siirrytty yhä enemmän tiimiajatteluun. Ideoita jaetaan ja toteutetaan yhdessä ryhmässä, jossa otetaan eri työntekijöiden osaaminen käyttöön. "Parasta tiimityössä on kokonaisvaltainen ajatus lapsen ja perheen kasvusta sekä hyvinvoinnista, perhe nähdään kokonaisena eikä jumiuduta erillisiin lokeroihin: lapset, nuoret tai perheet", lastenohjaaja Leena Tasanen kehuu työskentelytapaa. Kasvatuksen tiimin on mahdollista toimia joustavasti, koska toimijoita on useampi. "Tiimissä pystytään ottamaan kiinni ajankohtaisiin ja paikkakunnalla meneillään oleviin asioihin. Työntekijät ovat kukin sekä omilla tahoillaan että työkaverin kanssa mukana erilaisissa yhteistyöverkostoissa, joten olemme levittäytyneet laajalle kentälle. Koko ajan kehitetään erilaisia yhteistyön muotoja", Leena jatkaa.

"Kasvatuksen pappina voi usein hienolla tavalla seurata pienen ihmisen kehitystä nuoreksi aikuiseksi ja olla samalla rinnallakulkijana ja tukena kaikkeen kasvuun liittyvissä tilanteissa", kasvatustyöstä vastaava pappi, kirkkoherra Irina Kaukinen, kuvailee ajatuksiaan työalasta. "Toisaalta olen itsekin ehkä vähän ikuinen lapsi ja oma tapani puhua ja tehdä työtä on hyvin konkreettista", Irina jatkaa.

Syksyllä lastenohjaajan työhön palannut Maarit Huuskonen kertoo työn muuttuneen moneen kertaan poissaolonsa aikana. "Seurakunta on kehittynyt hienostu uuteen luovempaan suuntaan", Maarit iloitsee ja jatkaa: "Perhetyö on minun vastuullani ja näen, että se on perheiden kohtaamista niin iloissa ja suruissa, siis elämää isolla e:llä. Kaikkein tärkeintä työssä on, että ensin kohtaamisten kautta luodaan luottamus ja sitä kautta tapahtuu koko työ. Perhetyö on uusi työala seurakunnassamme ja otan mielelläni vastaan kaikenlaisia ideoita!"

Perhetyö ei ole ainoa uusi työmuoto seurakunnassa, sillä maaliskuun alusta asti nuorisotyönohjaaja Sanna Lähdeniemi on toiminut tiedotusvastaavana varsinaisen työnsä ohella. "Tällä hetkellä tiedotusvastaavan pesti istuu omaan työhöni parhaiten kiinnostuksen ja perustaitojen perusteella, mutta tulevaisuudessa homma voi siirtyä kenelle tahansa työntekijöistä tai vaikka seurakuntalaiselle", Sanna kuvailee muutosta. "Olen aina pitänyt selvänä, että seurakunnan hommissa, oli sitten työntekijä tai seurakuntalainen, kuuluukin olla vähän siellä ja täällä. Yhdessä me olemme seurakunta ja kirkko, kaikki me kuulumme siihen ja jokaiselle löytyy paikka, jossa on hyvä olla ja tehdä ja vaikkapa kokeilla jotain uutta."

Kasvatuksen tiimiläisiä voit käydä moikkaamassa Kahvila Myötätuulessa tänään keskiviikkona sekä huomenna klo 14-16.