Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän. Rippikoulu käydään tavallisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää 15 vuotta.

Seurakunnasta lähetetään kaikille kirkkoon kuuluville nuorille kirje, jossa heidät ja heidän huoltajansa kutsutaan rippikoulun infoiltaan. Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista. Joka vuosi yli 90% ikäluokasta käy rippikoulun.

Tutustumisjakso

Rippikoulu alkaa seurakuntaan tutustumisjaksolla, joka kestää aina lokakuusta toukokuuhun asti. Tuona aikana rippikoululainen osallistuu erilaisiin seurakunnan tilaisuuksiin, joista on annettu lista rippikouluinfon yhteydessä. Pakolliset käynnit löytyy myös jaetusta Riparipassista. Jakson tavoite on, että nuori tutustuu kotiseurakuntansa toimintaan mahdollisimman monipuolisesti.

Lue lisää pakollisista tutustumiskäynneistä täältä.

Kulkueristi kirkossa.

Rippikoulun ulkoläksyt

On hyvää perintöä osata ulkoa uskontunnustus ja joitakin keskeisiä rukouksia. Ulkoläksyt ovat osa sitä kokonaisuutta, jolla rippikoulu varustaa nuoria elämään kristittyinä maailmassa ja liittymään seurakunnan jumalanpalveluselämään.

Rippikoulun ulkoläksyt

Rippikouluun liittyvät tulostettavat lomakkeet ja monisteet

Rippikoulun pelisäännöt ja ohjeet jumalanpalveluksessa käyttäytymiseen.

Oppilastietolomake

Ruokahuollon kysely