Seppeletalkoot 2018

Hämeenlinnalaisen Esa Jaatisen ideoiman muisto- ja kiitostapahtuman tavoitteena on, että jokaiselle sankarihautausmaalle saadaan seppeleet itsenäisyyspäiväksi. Punkalaitumen seurakunta on mukana tässä projektissa ja haastaakin nyt kaikkia punkalaitumelaisia antamaan oman panoksensa talkoisiin, jotta sankarihaudan 275 hautaa saisivat jokainen oman seppeleensä.

Miten osallistua?

1. Ilmoittaudu mukaan talkoisiin 20.10. mennessä Sannalle p. 040 8048 815 / sanna.lahdeniemi@evl.fi. Kerro samalla alustava arvio, kuinka monta seppelettä sinä tai ryhmäsi teette.
  2. Hae pajupohja(t) Kesälaitumen Kukasta (osoite Kauppakuja 1 A 1) kaupan aukioloaikana.  Samalla voit kysyä ohjeita ja vinkkejä tekemiseen.
  3. Pystytä omat talkoot ja tee seppeleet valmiiksi.
  4. Toimita seppeleet Kesälaitumen Kukkaan 20.11. mennessä.

Erilaiset ryhmät Punkalaitumella järjestävät yhteisiä talkoohetkiä, jotka ovat avoimia kaikille tekijöille. Näistä ryhmistä saat apua ja tukea omaan tekemiseen. Seuraa ilmoittelua ja valitse itsellesi sopiva aika liittyä mukaan joukkoon.

Entä jos seppeleen sitominen ei ole sinun juttusi? Ei hätää, voit osallistua myös lahjoittamalla havuja, sillä 275 seppelettä tarvitsee niitä melkoisesti. Havut voi toimittaa Kesälaitumen Kukkaan.

Yhteisiä talkoita

Ti 7.11. klo 9 alkaen seurakuntatalolla.

Muutama perusvinkki seppeleen tekoon

• Jos teet itse pajupohjan, ole tarkkana ettei pohjasta tule liian suurta. Hyvä halkaisijan koko on noin 15 cm.
  • Varmista pohjan pitävyys kiertämällä rautalangalla pari kertaa ympäri.
  • Ota noin 5 havua nippuun ja sido ne pohjaan kiertämällä rautalanka napakasti ympäri pari kertaa.
  • Yhteen seppeleeseen menee noin 15 nippua havuja.
  • Havujen hyvä mitta olisi n. 12 cm. Viimeinen nippu voi olla vähän lyhyempiäkin havuja, jotta ne mahtuvat hyvin ensimmäisen nipun alle.
  • Sido havut seppeleeseen "myötäkarvaan". Katso videolta ja kuvista apua.